maandag 23 maart 2020

Toerisme ontwikkelen in tijden van Corona

In januari 2020 begon Maika enthousiast aan haar onderzoek. Met als doel om verantwoord toerisme te helpen ontwikkelen in het zuiden van Togo. Want wij geloven dat toerisme kan bijdragen aan een beter leven voor mens en dier. Het Corona virus leek toen nog ver van ons bed. Nu is het dicht bij en overal. De wereld staat stil. Toerisme staat stil. Het leven staat stil. We weten niet wat de impact gaat zijn. Op het leven van mensen overal ter wereld.

We hopen dat als dit allemaal voorbij is we verder kunnen werken aan mooie projecten en ontmoetingen tussen mensen om de wereld een beetje mooier te maken.

In dit filmpje stelt Maika zich voor. In het Frans, een korte samenvatting in het Nederlands staat onder het filmpje.
Maika heeft ook een eigen website waar ze haar avonturen in Togo zal delen tzt.
En u kunt meedoen aan het onderzoek door deze survey in te vullen (voor 13 mei 2020). Delen mag (ook naar mensen die Frans, Engels en Spaanstalig zijn en interesse hebben in Afrika/Togo).




'Hallo! Mijn naam is Maika Perron-Jansen en ik ben een vierdejaars student toerisme management in Amsterdam. Voor mijn afstudeerscriptie doe ik een project voor de organisatie Togo Tourism & Development. Mijn uiteindelijke doel is om een plan te maken om de toeristische industrie in het dorp Aklakou en de regio op een verantwoorde manier te ontwikkelen die ook de lokale gemeenschap ten goede komt. 

Voorlopig ben ik in Montreal, Canada en vanwege de huidige internationale situatie zit ik hier een beetje vast, maar het doel is dat ik voor ongeveer een maand naar Aklakou ga om veldonderzoek te doen. Ik zou over twee weken vertrekken, maar dat is nu uitgesteld. Ik zou graag zoveel mogelijk mensen uit Togo willen ontmoeten om een volledig beeld te schetsen van de behoeften, de angst en de hoop voor de toeristenindustrie, maar ook van de reizigers die naar Togo zijn geweest of ervan dromen om naar Togo te gaan, iedereen die mij in de juiste richting zou kunnen wijzen! Als u vragen of opmerkingen heeft of mij wilt ontmoeten, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via de stichting.' 

Geen opmerkingen: