Over ons

Doel en strategieën

De stichting promoot de culturele diversiteit van Togo en draagt bij aan de ontwikkeling van individuen en gemeenschappen in Togo. Dit doen we door:
  • deelname in NL aan festivals, markten en seminars 
  • verkoop van producten uit Togo
  • organiseren van culturele activiteiten in NL
  • opzetten van culturele en educatieve uitwisselingsprojecten tussen Togo en NL (en mogelijk andere landen)
  • ondersteunen van projecten in Togo op het gebied van cultuur, milieu, gezondheid/voedselzekerheid en educatie:
  • bevorderen van duurzaam toerisme in Togo
  • ondersteunen van producenten van non-food artikelen voor verkoop in NL 
De stichting is een initiatief van Ekue Leopold Messan en Josefien de Kwaadsteniet die hun passie delen voor Togo, ontwikkeling, uitwisseling, cultuur en toerisme.

Ekue
Ekue is geboren en getogen in Togo en leeft sinds 2000 in Nederland. Zijn vader was een lokale chef en betrok zijn oudste zoon van jongs af aan in het reilen en zeilen van de gemeenschap. Tijdens zijn studententijd was hij actief betrokken bij uitwisselingsprojecten in West Afrika. Hij werkt in de export sector en is tegelijkertijd zeer toegewijd aan het promoten van zijn land en haar cultuur. Hij is een goede netwerker en peoples person en brengt graag mensen bij elkaar voor uitwisseling en ontwikkeling. 


Josefien
Josefien is geboren en getogen in Nederland en heeft van jongs af aan interesse gehad in Afrika door de verhalen van haar opa over Zuid Afrika. Sinds haar eerste bezoek aan het continent in 1995 is ze nog meer aangetrokken door de verscheidenheid aan kleuren, geuren en mensen. Sindsdien gebruikt ze elke mogelijkheid om iets met Afrika te doen, zoals studies, reizen en werk. Ze heeft haar eigen bedrijf in de ontwikkelingssamenwerking en duurzaam toerisme en wil haar steentje bijdragen aan een betere wereld.

Ons bestuur in NL en Focal Points in Togo

De stichting is officieel geregistreerd in 2012. Het bestuur telt drie mensen, namelijk Ekue, Josefien en Rien. Rien is de vader van Josefien maar bovenal iemand met passie voor mensen, eerlijke handel en ontwikkeling en deels opgegroeid in Zuid Afrika. Naast het officiële bestuur zijn er anderen die de stichting bij staan met raad en daad, zoals Roberto Uding.  In Togo is onze focal point Achille. Hij managed de projecten en zorgt voor verslag legging. Hij is journalist van beroep en een van de meest zorgvuldige mensen in Togo. Ambroise in Aklakou helpt bij de uitwisseling met studenten elk jaar. Naast deze mensen werken we veel samen met jongeren en met lokale overheden en autoriteiten in Togo.  
Van links naar rechts: Roberto, Rien, Ambroise, Achille

Ons beloningssysteem
Het bestuur en vrijwilligers van de stichting investeren hun tijd en passie zonder financiële vergoeding. 75% van het inkomen van de stichting wordt weer geïnvesteerd in projecten en 25% in logistieke kosten.

Ons beleid

De stichting heeft een beleidsplan  (in het Nederlands) met gedetailleerde informatie over onze activiteiten, ons financiële plan en fondsenwerving activiteiten. Deze kan opgevraagd worden.

Onze rapportage

Jaarlijkse rapportage kan opgevraagd worden. 

Geen opmerkingen: