Over ons

Doel en strategieën

De stichting met ANBI keurmerk promoot de culturele diversiteit van Togo en draagt bij aan de ontwikkeling van individuen en gemeenschappen in Togo. Dit doen we door:
  • deelname in NL aan festivals, markten en seminars 
  • verkoop van producten uit Togo
  • organiseren van culturele activiteiten in NL en Togo
  • opzetten van culturele en educatieve uitwisselingsprojecten tussen Togo en NL (en mogelijk andere landen)
  • ondersteunen van projecten en startups in Togo op het gebied van cultuur, milieu, gezondheid/voedselzekerheid, landbouw, recycling en educatie
  • bevorderen van duurzaam toerisme in Togo
De stichting is een initiatief van Ekue Leopold Messan en Josefien de Kwaadsteniet die hun passie delen voor Togo, ontwikkeling, uitwisseling, cultuur en toerisme.

Ekue
Ekue is geboren en getogen in Togo en leeft sinds 2000 in Nederland. Zijn vader was een lokale chef en betrok zijn oudste zoon van jongs af aan in het reilen en zeilen van de gemeenschap. Tijdens zijn studententijd was hij actief betrokken bij uitwisselingsprojecten in West Afrika. Hij werkt in de export sector en is tegelijkertijd zeer toegewijd aan het promoten van zijn land en haar cultuur. Hij is een goede netwerker en peoples person en brengt graag mensen bij elkaar voor uitwisseling en ontwikkeling. 


Josefien
Josefien is geboren en getogen in Nederland en heeft van jongs af aan interesse gehad in Afrika door de verhalen van haar opa over Zuid Afrika. Sinds haar eerste bezoek aan het continent in 1995 is ze nog meer aangetrokken door de verscheidenheid aan kleuren, geuren en mensen. Sindsdien gebruikt ze elke mogelijkheid om iets met Afrika te doen, zoals studies, reizen en werk. Ze heeft haar eigen bedrijf in de ontwikkelingssamenwerking en duurzaam toerisme en wil haar steentje bijdragen aan een betere wereld.

Ons bestuur in NL en Focal Points in Togo

De stichting is officieel geregistreerd in 2012. Het driekoppige bestuur werkt samen met Focal Points in Togo: Achille Komlan die de meeste activiteiten managed, journalist van beroep en zeer gedegen; en daarnaast Ambroise, vice-burgemeester van de gemeente Aklakou, die ter plekke helpt bij de uitwisseling met studenten elk jaar en overige activiteiten. Naast deze mensen werken we veel samen met andere lokale actoren zoals jongeren, producenten, boeren en lokale overheden.  

Ons beloningssysteem
Het bestuur en vrijwilligers van de stichting investeren hun tijd en passie zonder financiële vergoeding. 

Ons beleid

De stichting heeft een beleidsplan  (in het Nederlands) met gedetailleerde informatie over onze activiteiten, ons financiële plan en fondsenwerving activiteiten, u kunt het hier downloaden. 

Onze rapportage

De meest recente jaarlijkse rapportage vindt u hier. Eerdere rapportages kunnen opgevraagd worden. 

Documenten stichting

U kunt een aantal documenten inzien via deze link, Het betreft de registratie bij de kamer van koophandel, de toegekende ANBI status, meest recente rapportages en het beleidsplan. 

Geen opmerkingen: