Voedselzekerheid projectEen van onze strategieën is het ondersteunen van lokale ontwikkelingsprojecten in Togo door ze te linken aan fondsen. Een van die projecten is gericht op voedselzekerheid in Aklakou, een dorp met zo'n 25.000 inwoners. Dit project is ondersteund door het Anton Jurgens Fonds (AJF), uitgevoerd door de lokale grassroots organisatie NONVISSI en begeleidt door de lokale NGO RAPIDE met onze coaching.Vergadering met RAPIDE
In August 2013 was er een kick-start meeting met de organisaties om te praten over de operationele planning en  monitoring. In September  2013 heeft RAPIDE een training gedaan voor leden van NONVISSI over voorraad behoud van voedsel. Ze zijn getraind op het managen van hun organisatie, voorraad behoud en administratie. In Oktober en November 2013, is mais gekocht en opgeslagen voor het komende droge seizoen wat verwacht te starten in Januari 2014.

In Januari 2014 was er weer een bijeenkomst in Togo, samen met de vertegenwoordiger van AJF. Resultaten en geleerde lessen werden besproken. Gedurende de resterende periode van 2014 zijn bonen, mais en cassave gekocht  en opgeslagen. In de droge periode worden deze goederen tegen een lagere prijs verkocht aan kwetsbare huishoudens (zoals een ouder gezinnen, ouderen, huishoudens zonder ouders). Deze huishoudens zijn begin 2014 geïdentificeerd (150 huishoudens met ongeveer 1050 personen is het doel). Eind 2015 is het project afgerond en draait het nu zelfstandig door na de initiële seedfunding van AJF.


het project team
Voorraad van mais en materialen
Geen opmerkingen: