maandag 20 juni 2016

Start bouw lokalen bij ziekenhuis in Aklakou

De eerste stenen worden gelegd bij het regionale ziekenhuisje in Aklakou voor een apotheek, een family planning unit en een burgerszaken unit (lees onder de foto's het verhaal).


Inzegening
Eerste protocolaire 'schop' in de grond


Work in progress
Foto's: Achille KomlanHet ziekenhuis is Aklakou bestaat sinds ongeveer 1965. Destijds was het de eerste ziekenpost voor de wijde omtrek. Tegenwoordig hebben omliggende dorpen ook ziekenposten, en heeft het ziekenhuis van Aklakou een regionale functie. Sinds een aantal jaren heeft de overheid minder geïnvesteerd in de regionale ziekenhuizen. Hierdoor is de infrastructuur aan verval onderhevig en is er tekort aan materiaal en aan mogelijkheden voor het doen van analyses. De veelal agrarische bevolking, die over het algemeen leeft van minder dan een dollar per dag, kan niet veel betalen voor behandelingen in het ziekenhuisje. En omdat het ziekenhuisje dus niet alle analyses kan doen moet men soms naar een groter ziekenhuis 15 km verderop in Aného (via een slechte weg).  Verbetering van de voorzieningen in het ziekenhuisje is dus in het belang van de bevolking van Aklakou en de omringende dorpen. Behalve het opknappen van het ziekenhuis en de aanvulling van materiaal heeft het ziekenhuis behoefte aan ruimtes voor:
-       1.   een sociale werker die door de overheid betaald wordt, die zich bezig houdt met family planning
-        2.  een apotheek die meer ruimte biedt dan het huidige hokje
-       3.  burgerszaken zodat baby’s direct kunnen worden geregistreerd, in plaats van de route naar Aného af te leggen wat vaak niet gebeurd omdat men daar niet altijd het belang van inziet of geen mogelijkheid heeft om naar Aného te gaan. Met als gevolg dat kinderen niet naar school kunnen als ze de juiste leeftijd hebben bereikt, want er is geen geboorte akte.
     
     Geld voor de extra gebouwen komt van Wilde Ganzen via Stichting Global Exploration (klik hier voor meer informatie).
Global Exploration Wordpress


 
 

 

Geen opmerkingen: